login

Är Nyafilmer lagligt?

nyafilmer

Nyafilmer – All du behöver veta om Nyafilmer

Att se på Nyafilmer hemma i sin soffa har med tiden blivit väldigt populärt, och antalet streamingtjänster som finns att tillgå är nu ganska många. Att betala en summa per månad för en sådan tjänst så att du kan streama filmer direkt på din tv känns för de flesta helt rimligt.

Enligt en undersökning som PRV gjorde år 2019 så tycker nästan 57% i Sverige att det är viktigt att streamingtjänsten man använder är laglig. Tendensen är alltså att intresset för illegal streaming minskar. 

Men, det finns alltid de som vill kunna komma undan gratis. Illegala streamingtjänster finns definitivt att tillgå om man så vill. I den här artikeln ska vi titta lite närmare på en av dem – nyafilmer.

Vad är Nyafilmer?

Nyafilmer är en sajt som du kan streama nya filmer på, i högupplöst kvalitet. Gratis. 

Nyafilmers streamingtjänst består av en webbplats och en databas där man kan söka efter filmer och serier. När man har hittat den film man vill se klickar man på dess playknapp och sen är det bara att titta.  

För dig som betalar några hundralappar i månaden för olika streamingtjänster för att kunna se det du vill, låter detta kanske för bra för att vara sant? Kan det verkligen vara lagligt att göra såhär?

Det för oss osökt in på frågan är verkligen nyafilmer lagligt?

Är Nyafilmer lagligt?

Nej det är inte lagligt att driva en streamingsajt, även om skaparna av dem gärna vill hävda att det är så. I Sverige är det olagligt att dela med sig av media som är olicensierat. 

Men är det olagligt att besöka nyafilmer och streama film som användare då? Jurister menar att besökare på streamingsajter förvisso KAN göra sig skyldiga till upphovsrättsbrott, men bara om användaren förstår att filmen man streamar är olaglig. Man inser ju att det kan bli lätt för någon att hävda man är så korkad att man inte insåg att innehållet var olagligt. Och att vara korkad är inte olagligt, än i alla fall.

Det är webbsideägarna som ska se till att materialet är lagligt, alltså inte besökaren. Och jag har inte kunnat hitta en enda som har blivit åtalad eller dömd för att ha streamat från en sida likt Nyafilmer. 

Med det sagt så har Nyafilmer varit föremål för en polisutredning när Telia 2019 dömdes för att ha möjligjort för sina abonnenter att streama från dem bland annat. Det om något talar ju för att nyafilmer inte är helt kosher…  

Andra exempel på liknande sreamingtjänster är swefilmer och dreamfilm, och det spekuleras i att det är samma personer som ligger bakom dessa streamingtjänster. 

Streama nyafilmer med VPN

Om man nu mot förmodan skulle vilja streama filmer från nyafilmer så rekommenderas man att göra det via VPN. Med VPN i ryggen kan man bli anonym på nätet, och myndigheter skulle inte kunna ta reda på att ni har brutit mot några lagar genom att streama såhär.

Det handlar väl helt enkelt i slutändan om ens egen etik och moral… 

Det finns dock några saker du ska tänka på innan du ger dig in på nyafilmers site:

  • Klicka aldrig på annonser

Klicka aldrig på annonser och stäng ner alla externa flikar som öppnas. Det är oftast tvivelaktiga annonsörer som försöker lura dig till olika saker. 

  • Registrera dig inte på sidan

Din mailadress riskerar att hamna i spam-register som kommer att ge dig obehagliga överraskningar i din inbox… Man vinner ingenting på att registrera sig, så låt bli.

  • Ladda aldrig ner någon programvara från siten.

Risken att du drabbas av ett virus på dina enheter är väldigt stor, och det är väl inget någon av oss vill ha? Klicka heller inte på uppmaningar som ”Ladda ner” eller liknande!

Vad har hänt med Nyafilmer?

Nyafilmer har funnits i många skepnader de senaste åren. Till exempel Nyafilmer.vip, nyafilmer.se, nyafilmerhd, NyaFilmer.wtf och Nyafilmer.cc. Blir de spärrade eller borttagna så återuppstår de alltså bara med ett nytt domännamn. 

De tjänar pengar genom annonsering på sajten och om man gör en liten snabb efterforskning på till exempel Flashback, så kan man se att de kör på rätt hårt med pop up ads och annan reklam. 

De finns alltså fortfarande kvar, men de har nog (väl förtjänat enligt min åsikt) ett ganska dåligt rykte. Det är till och med så att marknadsförare varnas för att annonsera på sajten då den anses vara illegal.

Streama nya filmer HD lagligt

Du vill streama nya filmer i HD. Du vill dessutom göra det lagligt. Vad ska du göra då då? Jo som jag tidigare skrivit finns det en hel del alternativ för dig, som ger upphovsmakarna den ersättning de förtjänar och som dessutom leder till att fler bra filmer kan produceras.

Det kommer nya lagliga streamintjänster hela tiden då de stora producenterna inser hur mycket som finns att tjäna på det, särskilt nu under pandemin. Till exempel är Netflix, HBO och Disney+ otroligt populära och där du kan se film i HD-kvalitet helt lagligt.

Min slutsats: undvik sidor som nyafilmer, och håll dig till lagliga alternativ som Netflix. Gratis är förvisso gott, men om det leder till att det ”goda” (dvs. bra filmer) tar slut så får man en rätt bitter eftersmak.

Nyafilmer FAQ

Vad är Nyafilmer?

Nyafilmer är en streamingtjänst där du kan streama filmer och serier gratis. Vi rekommenderar dock inte att använda denna streamingtjänst.

Är Nyafilmer lagligt?

Nej, det är inte lagligt, även om det själva gärna påstår att det är det.

Vad har hänt med Nyafilmer?

De är aktiva, men ändrar ständigt domännamn eftersom de blir spärrade eller borttagna med jämna mellanrum.